Hírek

Temesváron játszik az M Studio

Temesváron tart vendégjátékot január 18-án, hétfőn este 7 órától a sepsiszentgyörgyi M Studio. A Csiky Gergely Állami Magyar Színház meghívására a Fehér Ferenc rendézésben készült Kampf c. előadást tekintheti meg a közönség. Azok a tisztelt nézők, akik nem tartózkodnak Temesváron, de látni szeretnék az előadást, a temesvári rádió honlapján az alábbi címre kattintva élő adásban megtekinthetik produkciónkat:  http://radiotimisoara.ro/video-studio/ 

Izomzene, testszínház

Erdélyi Riport, 2015. 12. 16.

Fennállásának 10. évfordulóját ünnepelte a sepsiszentgyörgyi M Studio mozgásszínház, vendégelőadásokkal és az eddig talán legsikeresebb saját produkcióval örvendeztették meg a helyi közönséget a Flow fesztiválon. A jubileum meghívottja volt a budapesti Frenák Pál Társulat. Birdie című előadásuk sajátos hullámhosszára hangolódhattak rá az érdeklődők. A látottakat, hallottakat Fám Erika méltatja.

Szabó Janka: Back in the line

M Studio – flow fesztivál, Sepsiszentgyörgy - Szabó Janka beszámolója a fesztivál második feléről a Játéktéren 

Az M Studio tizedik évfordulóját ünneplő flow fesztiválnak az utolsó két előadása a HELLÓ, ZOMBI! és a Személyazonosság. Mindkét előadást Fehér Ferenc jegyzi rendezőként-koreográfusként: a képekben és testben való fogalmazásmód, a minimális eszközhasználat, a jelenetek tempójának váltakoztatása jellemző mindkettőre.

Szabó Janka: Könnyen, mint a flow

M Studio – flow fesztivál, Sepsiszentgyörgy - Szabó Janka beszámolója a fesztivál első feléről a Játéktéren

A Birdie-ben mindenből kapunk egy pici dózist. Embereket látunk mint madarakat és madarakat mint embereket. A fényváltások a fémcső-díszletet kifejezővé teszik: ami az egyik pillanatban aranyszínű őserdőnek rémlik, a következőben már hideg fényű, északi sarki táj. Felbukkan itt apró termetű, izgága és zsizsegő madártól méltóságteljes, magányos jégmadárig és rózsaszínfrakkos flamingóig minden szárnyas. Mégis, mindezek mögött ott van a szenvedés, a halál, az őrület.

Online Jegyvásárlás
Következő előadások