Hírek

Szabó Hanga: Ellenségek, társak

Fehér Ferenc Tao Te című előadásáról

A színpad közepén két férfi ül. Sötét öltönyt viselnek. Közöttük kendő, rajta kenyér. Apránként csipegetnek, majd összecsapnak. Az összecsapás végtelen táncpárbajjá alakul, a színészek néha kegyetlenül összeugranak, néha csak mímelik a küzdelmet. Egymáshoz való viszonyuk folyamatosan változik a párbaj során.

Szabó Hanga: Túlélőgyakorlat tojáshéjban

Szkéné Színház és Forte Társulat: A nagy füzet 

Horváth Csaba zöldségekből, tojásból és tésztából építi fel A nagy füzet játékterét. A színészi játék megváltoztatja ezeknek a nyersanyagoknak az eredeti funkcióját, szemünk előtt tárgyakká alakulnak, sajátos szimbólumrendszert hoznak létre. A vöröskáposzta gránáttá, a paprika tűzzé, a póréhagyma ostorrá, később a nagymama mankójává válik. A felhasznált anyagok és az előadást kísérő hegedűszó együttese vidéki közeget sejtet.

Szabó Hanga: Lelkünkkel rezonál

A Birdie című előadásról

Frenák Pál társulatának Birdie-je az előadást inspiráló San Clemente című dokumentumfilmhez hasonlóan zárt térben játszódik. A határokat nem egy sziget partvonala, hanem egy fémcsövekből összeillesztett építmény jelzi.

Szabó Hanga: Felőröl, megsemmisít

A Romeo&Julia című előadásról 

Az előadás elrepít Don Corleone világába, ahol „we don’t talk much”, azaz semennyit, mert inkább cselekszünk, jelen esetben táncolunk. Az előadás formanyelve (frappáns zenéjének, bonyolult és sokszínű mozgásvilágának köszönhetően) nem igényli a szöveget. A vörös díszlet éppúgy rájátszik a gyűlöletben rejlő szenvedélyre, mint a visszatérő argentin tangó, csakhogy a rácsok és a fém ridegsége a benne lévő kegyetlenséget is kihangsúlyozza. 

flow fesztivál

 2015. november 27 – december 1., Sepsiszentgyörgy

Az M Studio a 2015/2016-os évadban fennállásának 10 éves évfordulóját ünnepli. Ez alkalomból kerül megrendezésre   november 27 – december 1. között a flow fesztivál Sepsiszentgyörgyön. A rendezvény keretén belül az M Studio történetének két meghatározó előadása mellett a kortárs európai színházművészet négy formateremtő produkciója lesz látható, a mozgásszínház műfajának különböző irányzatait mutatva be.

Online Jegyvásárlás