Áprilisban is lesz LIFT és To_R Sepsiszentgyörgyön

Áprilisban három alkalommal játsszunk a Háromszék Táncstúdióban. Programunk a Frenák Pál Társulat és az M Studio koproduckiójában készült To_R előadást valamint a Fehér Ferenc koreográfiájában bemutatott LIFT produkciót tűzi műsorra a hónap folyamán.

Április 7-én (szombat) valamint 18-án (szerda) este 7 órától kerül sor a LIFT-re, melynek koreográfiáját éz zenéjét Fehér Ferenc jegyzi. A rendező ezúttal rendhagyó térhasználattal él, a három előadó, Deák Zoltán, Szekrényes László és Veres Nagy Attila csupán 2x2 méteres térben játszanak. 
Az előadók igazi kihívás elé vannak állítva, és végig lekötik a figyelmünket, nem lankadnak, nem esnek ki a szerepükből egy másodpercre sem. Az előadás lüktet, intelligens humorral van szőve (...). Egy dinamikus, precíz, jól olvasható előadás a Lift. (Szerda Zsófi)

 

 

Április 11-én (szerdán) a számos nemzetközi díjnak és elismerésnek örvendő Frenák Pál koreográfiájában készült To_R c. előadást lehet megtekinteni este 7 órától a Táncstúdióban. A koreográfia a sajátos Frenák-mozgásrendszerből és a jelnyelv elemeiből épül fel. 

Az előadás talán legszakrálisabb és egyben legszebb jelenete számomra az, amelyben Karády Katalin dalát jelnyelven, a nézőkkel szemben, egy vonalban adják elő a táncosok. Bár még bizonytalan, de őszinte szemkontaktust teremtenek a nézőkkel. (Kiss Krisztina)

Előadásainkra jegyek kaphatók a Kulturális Szervezőirodában, a www.biletmaster.ro oldalon valamint érvényesíthetők a színház bérletek.