FLOW2 - Festival Internațional de Teatru Mișcare (22 - 26 noiembrie, 2017)FLOW2 - Festival Internațional de Teatru Mișcare (22 - 26 noiembrie, 2017)FLOW2 - Festival Internațional de Teatru Mișcare (22 - 26 noiembrie, 2017)FLOW2 - Festival Internațional de Teatru Mișcare (22 - 26 noiembrie, 2017)FLOW2 - Festival Internațional de Teatru Mișcare (22 - 26 noiembrie, 2017)FLOW2 - Festival Internațional de Teatru Mișcare (22 - 26 noiembrie, 2017)FLOW2 - Festival Internațional de Teatru Mișcare (22 - 26 noiembrie, 2017)

FLOW2 - Festival Internațional de Teatru Mișcare (22 - 26 noiembrie, 2017)

Festivalul FLOW2, prin caracterul său inovator, este unic în regiune și reprezintă un loc de întâlnire a trendurilor de teatru fizic și mișcare. La fel ca în ediția anterioară, și anul acesta organizatorii oferă publicului un program cultural de talie, prin valoroase experiențe și spectacole contemporane.

Timp de 5 zile festivalul va găzdui companii și artiști recunoscuți internațional ca Onassis Cultural Centre (Athena, GR), Compagnie Pal Frenak (HU-FR), Compania Gergye Krisztián (HU), Fehér Ferenc (HU) și Josef Nadj (SRB-HU).

Festivalul se deschide pe 22 noiembrie cu vernisajul lui Josef Nadj la Spațiul de Artă Contemporană MAGMA. Josef Nadj este cunoscut publicului larg în primul rând ca regizor de teatru și coregraf. De data aceasta artistul debutează cu fotografii proprii, o altă pasiune a lui pe lângă teatru și dans. După vernisaj urmează premiera spectacolului Pomană de Studio M regizat de Pal Frenak (Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național), coregraf maghiar-francez, care a revoluționat scena dansului cu un stil inedit și dinamic, cu o estetică sensibilă și un limbaj care depășește limitele expresivității verbale. Spectacolul încearcă să vorbească despre realitatea crudă ascunsă în dosul fiecărei sărbători, despre calitatea ascunsului şi a lucrurilor nespuse, despre lumea extremă a relaţiilor umane.

În cadrul festivalului Compagnie Pal Frenak va susține două spectacole: producția faUN pe 24 noiembrie de la ora 19, care prezintă dinamica dintre energia feminină și cea masculină, respectiv producția LUTTE pe 26 noiembrie de la ora 20, care încearcă să scoate pe suprafață problema agresiunii și a manipulării prin motivele mitologiei scandinave și ale artelor marțiale.

Pe 23 noiembrie, pentru prima dată în România, publicul are posibilitatea să vadă spectacolul Dandelion de Onassis Cultural Centre din Athena. Producția este debutul regizorial al coregrafilor Hannes Langolf și Ermira Goro, foști membrii al trupei DV8 Physical Theatre din Londra. Dandelion este un spectacol care vorbește despre zbuciumul omului, nevoit să existe într-o lume schimbătoare, despre frica față de necunoscut și intangibilitatea relaților umane. 

Pe 26 noiembrie va juca pentru prima oară în Sfântu Gheorghe Compania Gergye Krisztián, prezentând spectacolul-performance Auction de la ora 18. Auction poate fi interpretat ca dans sau teatru care se naște dintr-un act fizic concret și anume realizarea unor picturi pe parcursul spectacolului. Picturile create vor fi puse la licitație, cele nevândute vor fi distruse.

Pe 25 noiembrie se joacă spectacolul The Station în regia lui Ferenc Fehér. Coregraful maghiar are un stil inedit care provine din combinarea expresivă al dansului freestyle şi al mişcărilor cunoscute din artele marţiale. Este coregraf recurent la Studio M din 2013.

Festivalul este proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Consiliul Județean Covasna, Fondul Bethlen Gábor, Centrul Național al Dansului București, Uniunea Teatrală din România. 

Bilete se găsesc în Biroul de Evenimente Culturale sau online pe pagina www.biletmaster.ro. Prețul întreg de bilete este de 25 lei, prețul redus 15 lei (studenți, pensionari, profesinal).

PROGRAM

2017.11.22. miercuri

17:30 Fotografiile lui Josef Nadj (HU-SRB)
Vernisaj
Loc: Spațiu de Artă Contemporană MAGMA

19:00 Studio M: Pomană - Premieră
Coregraf: Frenák Pál
Loc: Studioul de Dans Háromszék

2017.11.23. joi
18:00 & 20:00 Onassis Cultural Centre (Athena, GR): Dandelion
Coregrafi: Hannes Langolf & Ermira Goro
Loc: Teatrul Tamási Áron

2017.11.24. vineri
19:00 Compagnie Pal Frenak (HU-FR): faUN
Coregraf: Frenák Pál
Loc: Studioul de Dans Háromszék

2017.11.25. sâmbătă
19:00 The Station (HU)
Coregraf: Fehér Ferenc
Loc: Studioul de Dans Háromszék

2017.11.26. duminică
18:00 Gergye Krisztián Company (HU): Auction
Coregraf, interpret: Gergye Krisztián
Loc: Studioul de Dans Háromszék
 

20:00 Compagnie Pal Frenak (HU-FR): LUTTE
Coregraf: Frenák Pál
Loc: Teatrul Tamási Áron
 

Online Jegyvásárlás
Spectacole următoare