De la Sfântu Gheorghe la Iran

În stagiunea 2018/2019 repertoriul trupei s-a îmbogățit cu două producții noi. Prima a fost o coproducție Studio M, Compagnie Pál Frenák și Trafó House of Contemporary Arts din Budapesta, spectacolul fiind regizat de Pál Frenák. Producția W_all a avut premieră dublă, pe 1 și 2 noiembrie 2018 la Budapesta, apoi la Sfântu Gheorghe pe 15 și 16 noiembrie.
A doua producție a fost regizată de Sebastian Marina, actor al Teatrului Andrei Mureșanu. Apeluri nepreluate este bazată pe filmul lui Paolo Genovese Perfetti sconosciuti, premiera producției a avut loc pe 14 martie 2019.

Trupa a implementat cu succes un turneu național în șapte locații, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN), Uniunii Teatrale din România (UNITER), Fondului Bethlen Gábor și Fundației Communitas, cu spectacolul Pomană, coproducție realizată de Studio M și Compagnie Pál Frenák, regizat de Pál Frenák, în perioada septembrie-noiembrie 2018. Turneul a inclus următoarele orașe: Cluj-Napoca (Teatrul Maghiar de Stat Cluj), Râmnicu Vâlcea (Teatrul Anton Pann), Miercurea Ciuc (Csíki Játékszín), Satu Mare (Teatrul de Nord Satu Mare - Trupa Harag György), Târgu Mureș (Teatrul Național Târgu Mureș - Trupa Tompa Miklós), Gheorgheni (Teatrul Studio Figura) și Timișoara (Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely).

Cu sprijinul Ministerului de Resurse Umane și Fondului Cultural Național din Ungaria, producția LIFT a ajuns în cinci orașe în perioada martie-aprilie 2019. Reprezentațiile s-au realizat la Târgu Mureș - Teatrul Național Târgu Mureș - Trupa Tompa Miklós, Cluj-Napoca - Fabrica de Pensule, Budapesta - Teatrul Bethlen Téri, Novi Sad - Teatrul din Novi Sad și Timișoara - Teatrul de Stat Csiki Gergely.

Studio M a participat la ​​festivaluri de teatru și dans în locații naționale și internaționale. Producția Pomană a ajuns astfel la Satu Mare, la festivalul TranzitFeszt și la București, la Festivalul Național de Teatru (FNT). Producția LIFT a fost invitat la două festivaluri din țară și 4 festivaluri internaționale. Trupa a ajuns pentru prima oară în Iran, în noiembrie 2018 la Festivalul Internațional de Teatru Alef din Tabriz și în februarie 2019 la Festivalul Internațional de Teatru Fadjr din Teheran. De asemenea producția a fost prezentată în Odorheiu Secuiesc la festivalul interetnic IFESZT9, în București la festivalul Festin pe Bulevard, în Mainz (Germania) la Festivalul Internațional de Dans și Artele Spectacolului, în Plovdiv (Bulgaria) la Festivalul Internațional de Teatru Black Box. Pe 19 iulie Studio M va participa în Svetvinčenat (Croația) la Festivalul de Teatru Dans & Non-verbal.

În prima jumătate a sezonului 2019/2020, compania se pregătește cu două producții noi. La 15 septembrie va avea loc premiera spectacolului regizat de Rita Gobi, iar pe 31 octombrie premiera producției realizată de Ermia Goro, artist/coregraf independent, fost dansator al trupei recunoscute DV8 Physical Theater.