Compagnie Pal Frenak: faUNCompagnie Pal Frenak: faUNCompagnie Pal Frenak: faUNCompagnie Pal Frenak: faUNCompagnie Pal Frenak: faUN

Compagnie Pal Frenak: faUN

În cadrul Festivalului Internațional de Teatru Mișcare FLOW2

Compagnie Pal Frenak: UN from CIE Pal Frenak on Vimeo.

În centrul spectacolului se află un faUN - ființă mitologică reprezentată ca om cu coarne și picioare de țap – care există între lumea nebună a omului și lumea zoomorfă organică.

Filozoful francez Gilles Deleuze scrie: „lucrul cel mai fascinant în animale mi se pare faptul că acestea au o lume a lor. Dacă te uiți la oameni observi că majoritatea nu au o viață independentă. Ei au o existență ca oricare alta, banală. Animalele însă au o lume proprie, care este doar a lor.”

Ce înseamnă să ai o lume proprie? După părerea lui Deleuze răspunsul se află în sensibilitate absolută și în instinctul de a acționa imediat. Spectacolul explorează această posibilitate al faUN-ului, un caracter, o prezență singulară (din cuvântul francez un) în relație cu universul descris de filozoful francez. faUN ocupă spațiul, se rezonează cu fiecare impuls, se atârnă de acest mediu în sen figurat dar și propriu.

Coregrafia se inspiră din cultura japoneză și din lumea maestrului butoh Kazuo Ohno, prezentând dinamica dintre energia feminină și cea masculină. „În teatrul japonez tradițional adeseori rolurile feminine erau jucate de bărbați, mi se pare interesantă tematica în relație cu efemerul și tranziția dintre feminin și masculin. În spectacol este prezentă această ambivalență, pe de altă parte am încercat să transpun limbajul semnelor în stilul butoh.

Coregrafie: Frenák Pál
Interpreți: Frenák Pál, Maurer Milán, Halász Gábor

Muzică: Gryllus Ábris - Farkas Miklós
Tehnică alpină: Zoltai György
Lumini: Marton János

Online Jegyvásárlás