Central Europe Dance Theatre joacă la Sfântu Gheorghe

Central Europe Dance Theatre din Budapesta este în prezent una dintre cele mai inovatoare companii din Ungaria. Piesele din repertoriul său unic se caracterizează rpin actualitate și reflectivitate. Pe 14-15 aprilie ajung cu două spectacole la Sfântu Gheorghe, reprezentațiile sunt susținute de Fondul Cultural Național, Ministerul Resurselor Umane, Fondul Bethlen Gábor și Municipiul Orașului Budapesta.

InsoundOut
14 aprilie (duminică), de la ora 19 - Studioul de Dans Haromszek ('35)

Interpret: Mádi László
Coregraf: Mészáros Máté

În viața lui László Mádi, dansul joacă un rol inportant încă din copilărie. Cu toate acestea, cu această producție abordează din perspectiva  muzicii  istoria dansului care îl determină astăzi ca intepret. Spațiul de joc consituie suprafața unei mese care încorporează instrumentele expresiei, instrumentele dansatorului și mesajul mișcărilor către spectatori. Spectacolul se naște prin spectatori, care de data aceasta nu cu ochii, ci cu urechile și cu prezența lor deplină, primesc coregrafia vocală, la care ei înșiși sunt invitați. Muzica lui Mészáros Máté este mai mult o experiență festivă comună decât o performanță de dans.

După absolvirea Academiei de Dans, Mészáros a devenit membru al Baletului Contemporan din Szeged și a plecat în străinătate pentru a lucra cu coregrafi cu renume mondial, cum ar fi Ohad Naharin, Wim Vandekeybus, Sharon Eyal, Amanda Miller, Roberto Galvan, Myriam Naisy și Robin Orlin. Timp de șase ani, a fost membru al Teatrului fizic belgian, membru al lui Ultima Vez, care lucrează în prezent cu artiști independent și coregraf invitați. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poly
15 aprilie (luni), de la ora 19 - Studioul de Dans Haromszek ('35)

Interpreți: dansatorii Central Europe Dance Theatre
Coregraf: Eryk Makohon

Eryk Makohon - coregraf, fondator și regizor al Teatrului de Dans din Cracovia. Coregrafia fost inspirată din schimbările pe care se construiesc relațiile. Este o abordare captivantă și complexă, aproape opacă, dar cu o precizie matematică. Coregrafiile sunt structurate prin modele de comportament social codificate, care sunt amplificate pe scenă de dans, cu libertatea lor nelimitată și, în același timp, cu convențiile inevitabile ale comportamentului. Eryk Makohon este profesor permanent la Școala de Teatru de Stat Ludwik Solski din Cracovia, la Departamentul de Teatru de Dans, unde predă tehnici de dans polonez, dans contemporan și modern. A lucrat ca dansator pentru prima dată la Cracovia și apoi în Silezia, în Teatrul de Dans Silesian. Încă de la început a condus propria trupă, care după câțiva ani a fost transformat într-o instituție numită astăzi Cracovia Dance Theatre, care este cel mai activ și mai cunoscut teatru de dans din Polonia. Central Europe Dance Theatre este prima companie maghiară cu care lucrează.

Online Jegyvásárlás
Spectacole următoare