W_all W_all W_all W_all W_all W_all

W_all

Az M Studio, a Frenák Pál Társulat és a Trafó Kortárs Művészetek Háza koprodukciója

Az M Studio, a Frenák Pál Társulat és a Trafó Kortárs Művészetek Háza közös produkciója.
W_all

Új arcok, új energiák, ahol az eltérő társadalmi, kulturális és szociális hátterű előadó-művészek alkotói munkái egyéni művészi elgondolásaik mentén, fragmantenként épülnek egymásba, a rubikkocka elve szerint.
 
A falakat átjárva fogalmaz tizenegy művész a társadalmi közönyre, a másságra vagy éppen egy új perspektívára rámutatva.  A W_all vizsgálja a mai aktuális feszült világot, mégsem egy kórképet rajzol direkt módon, hanem egy asszociatív, gondolkodásra serkentő, színes univerzumot tár fel, melyben minduntalan a józan emberi gondolkodás magját kutatja.
Az előadás ehhez eszközként tudatosan használ fel klisészerű képeket, filmszerű bevillanásokat, sport-utalásokat egyfajta progresszív cinema-koreográfiai síkra húzva a különböző részeket. Miközben a falak által megidézett történelmi örökség indirekt módon jelenik meg, a konkrét idézetektől emelkedve az előadás az ezek mögött működő emberi, lelki folyamatokban rejlő azonosságra fókuszál. 
 
A falra utaló szcenográfia különböző módon alakul át és jelenik meg a színpadon – az absztrakt színpadkép képes érzékeltetni a falak által teremtett érzetek komplexitását, egyéni és közösségi szinten megélt valóságokat festve, melyek Gilles Deleuze fragmantjaihoz hasonlóan krisztályszerűen épülnek egymásból egymásba: a falak megnyílnak vagy épp maguk alá temetnek, miközben a falon keletkező repedéseken átszűrődő fényben újra meg újra felsejlik a remény.

Inspirációk, referenciák:
Maria Callas - La Mamma Morta
Grace Jones - La Vie En Rose
Samuel Benchetrit: Lépcsőházi történetek
Philippe Lioret: Isten hozott!
Történelmi falak története: Belrini fal, Kínai Nagy Fal, Babilóni fal, Nyugati Fal, Hadrianus fala

Előadók
Deák Zoltán, Gáll Katalin, Polgár Emília, Szekrényes László, Veres Nagy Attila, Anibal dos Santos (POR), Esterházy Fanni, Lőrincz Emma, Eoin MacDonncha (IRL), Maurer Milán.
Koncepció és szcenika: Frenák Pál
Zene: Gryllus Ábris – Farkas Miklós
Fénytechnika: Marton János
Hangtechnika: Hajas Attila
Alpintechnika: Zoltai György, Lengyel László
 

Budapesti bemutató: 2018. november 1-2., Trafó Kortárs Művészetek Háza
Sepsiszentgyörgyi bemutató: 2018. november 15-16., Háromszék Táncstúdió

Az előadás létrejöttét támogatták: Administrația Fondului Cultural Național, Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Bethlen Gábor Alap.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

W_all W_all W_all W_all W_all W_all
2018. november 01. 19:00 óra Budapest, Trafó Kortárs Művészetek Háza (BEMUTATÓ)
2018. november 02. 19:00 óra Budapest, Trafó Kortárs Művészetek Háza (BEMUTATÓ)
2018. november 15. 19:00 óra Háromszék Táncstúdió | BEMUTATÓ
2018. november 16. 19:00 óra Háromszék Táncstúdió | BEMUTATÓ
2019. február 09. 19:00 óra Háromszék Táncstúdió
2019. február 13. 20:00 óra Budapest, Trafó Kortárs Művészetek Háza
2019. február 14. 20:00 óra Budapest, Trafó Kortárs Művészetek Háza
Online Jegyvásárlás
Következő előadások