Utazásban gazdag évadkezdés az M Studiónál

Társulatunk teljes mértékben pályázatokból finanszírozza azt a hét állomásos turnét, amely az M Studio és a Compagnie Pal Frenak koprodukciójában, Frenák Pál rendezésében készült To_R c. előadással valósul meg megszeptember-november között. A turné hét romániai várost foglal magába: részletek a helyszínekről itt.

Októberben összesen öt fesztiválon veszünk részt. A Fehér Ferenc által rendezett Lift – boys will be boys c. produkciót mutatjuk be a 9. Interetnikai Színházi Fesztiválon Székelyudvarhelyen október 14-én, majd a To_R c. produkciót játsszuk a gyergyószentmikósi dance.movement.theater fesztiválon október 16-án. Bukarestben két fesztiválon is bemutatkozunk, október 19-én a Lifttel lépünk fel a Festin pe Bulevard fesztiválon a Nottara Színházban, október 20-én és 21-én pedig a Román Országos Színházi Találkozón (FNT) veszünk részt. A legrangosabb romániai színházi seregszemlére a To_R c. előadásunk kapott meghívást, amelyet a Bukaresti Nemzeti Színházban mutatunk be. Mindezek mellett szeptember végén Szatmárnémetiben szintén fesztiválon, a Északi Színház rendezvényén játsszuk a To_R-t.

A 2018/2019-es évadban két új bemutatót tervezünk. Az első produkció az M Studio, a Frenák Pál Társulat és a Trafó Kortárs Művészetek Háza hármas koprodukciójában készül, az előadást Frenák Pál rendezi. A W_all címet viselő táncprodukciót november 1-jén és 2-án Budapesten, a Trafóban mutatjuk be, a sepsiszentgyörgyi premierre pedig november 15-én és 16-án kerül sor a Háromszék Táncstúdióban. A rendhagyó nemzetközi együttműködés létrejöttét a romániai Nemzeti Kulturális Alap (AFCN – Administraţia Fondului Cultural Naţional) és a Bethlen Gábor Alap támogatja.

A második bemutatót Sebastian Marina, az Andrei Mureşanu Színház színésze rendezi Tökéletes idegenek munkacímmel. A Paolo Genovese Perfetti sconosciuti c. filmje alapján készülő produkció bemutatójára 2019. februárjában kerül sor. Az évad második felében továbbá egy harmadik előadás próbafolyamata is elkezdődik, ezt azonban csak a 2019/2020-as évadban mutatjuk be. Az előadást Up and Down munkacímmel Góbi Rita magyarországi koreográfus rendezi, akivel első alkalommal dolgozhat együtt a társulatunk.

Évadnyitó előadásunkra szeptember 24-én kerül sor, a Danse Noir c. produkciót (rendező-koreográfus: Barta Dóra) mutatjuk be 19 órától a Háromszék Táncstúdióban. Az előadásra érvényesek a Tamási Áron Színház bérletei, jegyek a Kulturális Szerveződirodában és a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.

Online Jegyvásárlás