Új bemutatóra készül az M Studio

Újabb ko-produkciós előadást mutat be az M Studio a FrenÁk Társulattal. A több mint tíz évre visszanyúló közös együttműködés új állomáshoz érkezett: a FrenÁk Társulat rendszeres közreműködője, Eoin Mac Donncha táncművész koreográfiáját láthatja a közönség.

Az ír származású előadó viszonylag későn, csak tizenkilenc évesen kezdett el táncolni. Előtte mindössze két kortárs táncórára járt szülővárosában, Galwayben. Európa egyik legnevesebb intézményében, a  londoni Rambert School of Ballet and Contemporary Dance-ben  képezte magát, és a világ legnevesebb kortárs koreográfusaival dolgozott együtt. Eoin számos elismerést kapott szakmai pályafutása során.

Öt évig táncolt szólistaként Németországban és két évig Svájcban, ahol a világ legnagyobb koreográfusaival dolgozott, mint Jiri Killian, Wayne McGreggor, Johan Inger és Caeyatano Soto Ramirez. Tanított a Hongkongi Akadémián, táncolt az Expressions Dance Company-val Ausztráliában, jelenleg Magyarország egyik legismertebb kortárs táncegyüttesének vezető táncosa.

A Hétből hat produkció az alkotó első egyéni előadása koreográfusként. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint, mennyit hordozunk magunkban szüleink személyiségéből életünk során? Mi az amit,  tanítanak nekünk, milyen félelmeket viszünk tovább? Ha az egyik a bűneink anyja, a másik az erényeink atyja, akkor mi a Bűn és az Erény együttes gyermekei vagyunk? Félünk-e attól, hogy mivé  válunk?

Az előadás bemutatójára június 7-én és 8-án kerül sor 19 órától a Háromszék Táncstúdióban. Az előadás zenéjét Hunyadi Máté jegyzi, művészeti konzultáns FrenÁk. Az előadás létrejöttét Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Online Jegyvásárlás
Következő előadások