Tizedik évadát kezdi az M Studio

2015. szeptember 9.

Az M Studio 2015/2016- os évada három fesztiválszerepléssel indul: szeptember 26- án Gyergyószentmiklóson, a Nemzetiségi Színházak Kollokviumán játssza a Személyazonosság című produkciót; október 1- jén a szebeni Fiatal Színházi Fesztiválon (Festivalul Tânăr Sibiu) mutatja be a Kampfot, október 4- én pedig Macedóniába, a szkopjei Panphys 2015 - Nemzetközi Pantomim és Fizikai Színházi Fesztiválra kapott meghívást a Kecsevecse című előadással.

Az új évadban három bemutatót tervez a társulat. Az első az M Studio és a Tamási Áron Színház közös produkciójaként valósul meg. A Nagy Botond rendezésében készülő Julie kisasszony Tarkovszkij jelenetekkel című előadást novemberben mutatják be. "Rendkívül fontosnak tartom az előadás létrejöttét, ugyanis ez lesz az első közös produkciója a két társulatnak, ami fontos  előrelépést jelent, és egy inspiráló közös munkának nézünk elébe”- fogalmazott Márton Imola. Második bemutatóját Horațiu Mihaiu rendezi Mălina Andrei koreográfussal együttműködve. A tenger címet viselő produkció Ketil Bjornstad norvég zeneszerző, író The sea című zeneművének erőteljesen vizualitásra épülő mozgásszínházi adaptációja lesz. A harmadik produkció rendezője Andrea Gavriliu, aki Igor Sztravinszkij Tavaszi áldozatát fogalmazza újra a kortárs tánc nyelvén. Tervei szerint a társulat A tengert jövő februárban, a Tavaszi áldozatot pedig márciusban mutatja be.

Az M Studio fennállásának 10 éves évfordulóját egy mozgásszínházi fesztivállal ünnepli meg a társulat, amelyre november végén kerül sor Sepsiszentgyörgyön. A programban a kortárs mozgásszínház kiemelkedő vendégelőadásai és az M Studio legsikeresebb produkciói kapnak helyet, de plakát- és fotókiállítással, közönségtalálkozókkal is várják majd a nézőket.

Szeptember közepétől megújul az M Studio honlapja, egy dinamikusabb és esztétikusabb felületen lehet majd követni a társulat életét a www.m-studio.ro weboldalon. Évadnyitó előadását, a Személyazonosság című produkciót Sepsiszentgyörgyön szeptember 29- én 19 órától lehet megtekinteni a Háromszék Táncstúdióban (Új Stúdióban).

Online Jegyvásárlás
Következő előadások