Sepsiszentgyörgyön tart vendégjátékot a Nagyvárad Táncegyüttes

Október 16-án két előadással érkezik Sepsiszentgyörgyre a Nagyvárad Táncegyüttes. Délelőtt 10 órától a VANmeSE c. gyerekelőadást, este 7 órától pedig a Barbárok c. táncelőadást lehet megtekinteni a Tamási Áron Színházban.

Tavaly mutatta be a Nagyvárad Táncegyüttes a VANmeSE című zenés, táncos, verses előadást, mely elsősorban gyerekeknek szól, de nagy sikert aratott nem csupán a gyerekek, hanem a felnőtt közönség körében is. Az előadás rendezője és szerkesztője Foltin Jolán, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas magyar táncművész, koreográfus és rendező. A gyermek és ifjúsági korosztály számára készült produkció a gyermekversek újdonságával közelíti meg a nézőket – elsősorban a kiskorú közönséget. A kortárs erdélyi és magyarországi költők gyermekverseiből valamint népszokásokból építkező előadás, rítusok és ritmusok játéka egyben. Az előadás próbafolyamata során a rendező munkatársa Novák Eszter volt. Koreográfusok: Foltin Jolán, Appelshoffer János, Rémi Tünde, Brugós Sándor, Kerekes Dalma és Tőkés Imola, zeneszerzők: Kiss Ferenc és Lázár Zsigmond, díszlet- és jelmeztervező: Cristina Breteanu. Az előadás szereplői a Nagyvárad Táncegyüttes tánckara és zenekara, valamint a Szigligeti Színház színészei.

A Barbárok c. táncszínházi előadás Móricz Zsigmond azonos című novellája alapján készült Györfi Csaba koreográfiájában. „Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy magyar műből, magyar témából alkossak egy előadást. Mivel a legfontosabb célkitűzésem ebben a próbafolyamatban az volt, hogy népi alaptechnikák felhasználásával hozzak létre egy előadást, adta magát az ötlet, hogy Móriczhoz, a Barbárokhoz nyúljak. Szinte mindenki számára ismert az alaptörténet, több etnikum irodalmában jelen van különböző formákban, dramaturgiailag egyszerű és zsigeri történet, kihívást jelentett az újragondolása, hangulatainak, drámaiságának testekkel való megfogalmazása.” – írja az alkotó.

Előzeteshttps://www.youtube.com/watch?v=L2eFwN9Exl0

Jegyek kaphatók a Kulturális Szervezőirodában. A Barbárok c. előadásra a teljes értékű jegy 15 lej, a kedvezményes 10 lej (diákoknak, nyugdíjasoknak), a VANmeSe gyerekelőadásra 8 lej, illetve felnőtteknek 10 lej.

Online Jegyvásárlás
Következő előadások