Sepsiszentgyörgyön a bukaresti Indie Box független alkotócsoport

Singing Bodies névvel tart táncworkshopot Valentina de Piante független táncművész október 29-én, héfőn este 7 órától a Háromszék Táncstúdióban. A workshop fő irányvonala a test sajátos ritmikájának és dallamának a megtalálása, belső szólamainak feltérképezése azokban a nyilvános terekben, melyekben nap mint nap létezik.

A workshopra olyan érdeklődők jelentkezését várják, akik betöltötték a 16 évet és a tánc, előadóművészet, színészet illetve egyéb mozgással foglalkozó területeken folytatják tanulmányaikat vagy tevékenykednek.

Jelentkezni a benedek.agnes@m-studio.ro e-mail címen lehet október 28-án, délután 16 óráig. A jelentkezésben kérik feltüntetni a résztvevő nevét, életkorát valamint néhány mondatban ismertetni tevékenységi területét. A workshopon való részvétel ingyenes, viszont a helyek száma korlátozott.

Másnap, október 30-án a Singing Bodies’s Trilogy produkciót lehet megtekinteni este 7 órától a Háromszék Táncstúdióban, amely egy három részből álló táncelőadás — három koreográfus három különböző perspektívából mutatja meg, hogyan érzékelhetőek egy város terei. Előadók: Alexandra Balasoiu (Spooky Actions of a Spoiled Girl, 50 perc), Denis Bolborea (Reality Check 30 perc), Valentina de Piante (Bad Mamma, 40 perc), akik a Tangaj Dance rendszeres közreműködői. Az alkotócsoportot már ismerheti a sepsiszentgyörgyi közönség, hiszen június folyamán a Counterbody produkciójukat mutatták be a Táncstúdióban.

A produkciót az Indie Box forgalmazza. Produkciós partner: Linotip - Centru Independent Coregrafic. Támogatja a Román Nemzeti Kulturális Alap (AFCN).

A programsorozat partnerei a Casa PLAI Egyesület, a kolozsvári Reactor Egyesület, az M Studio, a Moira Ifjúsági és Kulturális Egyesület valamint a  Museum of Senses. Médiapartnerek: www.life.ro, http://www.ceascadecultura.ro.

Online Jegyvásárlás