PYRO a KaravanAct Fesztiválon

A PYRO tűzshow erdélyi turnéjával indítja az új évadot az M Studio társulata. A nagy sikernek örvendő tűzzsonglőr produkció már elvarázsolta a sepsiszentgyörgyi közönséget június-július folyamán, a városban összesen tíz helyszínen sikerült „házhoz” vinni a kultúrát több ezer néző számára. A KaravanAct keretében négy erdélyi helyszínen mutatkozik be a PYRO augusztus 17-22. között: Börvelyben 17-én, Nagykárolyban 18-án, Kolozsváron 20-án (a Kolozsvári Magyar Napok keretében) valamint Szatmárnémetiben 22-én.
A turnét egy brassói fellépés előzi meg augusztus 15-én. A társulat a IV. Magyar Szabadtéri Színházfesztiválon játssza a PYRO-t, az Áprily Lajos Főgimnázium udvarán.

A PYRO ötlete több mint tíz évvel ezelőtt, az Uray Péter rendezte Ünnep c. cirkusz-színházi előadás próbafolyamata alatt született meg. Ekkor ismerkedtek meg a színészek Molnár Hajnalka tűzzsonglőr révén a poi-technikával, amelyet az évek során a tüzes bot, az ugrókötél, a tenyérfáklya, a legyező és a tűzfújás technikájával egészítettek ki. A produkció zenéje küb_beat & perkucigo munkája.

A KaravanAct Utazó Színházi Fesztivál fő célja, hogy „beszivárogjon” a közterekre és élő kapcsolatot teremtsen a helyszínek lakóival. A jelenlegi helyzetben rendkívül fontos, hogy a művészet, a színház minél elérhetőbb legyen, nem csupán időben, hanem térben is: egy utcasarkon, egy teraszról, egy játszótéren stb., emelik ki a szervezők.

A PYRO előadások mind a négy helyszínen szabadtéren valósulnak meg. Részletes program és a helyszínek megtalálhatók a www.shoshintheatre.com oldalon.

Online Jegyvásárlás
Következő előadások