Poly: Közép-Európa Táncszínház

Poly: Közép-Európa Táncszínház

A Közép-Európa Táncszínház Poly c. darabja Eryk Makohon - a Cracow Dance Theatre alapítójának és igazgatójának koreográfiája.

Eryk koreográfiáját a párkapcsolat építésében létrejött változások ihlették. Izgalmas és bonyodalmas, már-már átláthatatlan, mégis matematikai pontossággal leképezhető viszony-kavalkád adja a mű kiindulópontját. A szituációkat a társadalmilag kódolt és a táncszínpadon karakterisztikusan felerősített viselkedésformák szerkesztik, a maguk féktelen szabadságával, és ugyanakkor a viselkedés-protokoll megkerülhetetlen kódjaival.

Eryk Makohon – a Cracow Dance Theatre alapítója, igazgatója, koreográfusa. Állandó tanár a krakkói Ludwik Solski State Drama School-nál a Táncszínház Tanszéken, ahol lengyel tánctechnikát, kortárs és modern táncot, táncszínházi formulákat oktat. Táncosként először Krakkóban, majd Sziléziában, a Silesian Dance Theatre-ben dolgozott. Már a kezdetektől saját csoportot vezetett, mely néhány év után alakult át a ma Cracow Dance Theatre néven működő intézménnyé, mely jelenleg a legaktívabb és ismertebb táncszínház Lengyelországban. A Közép-Európa Táncszínház az első magyar társulat, akivel dolgozik.

Partnereink: Cracow Dance Theatre, Nemzeti Táncszínház, Trafó Kortárs Művészetek Háza

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Művészeti Akadémia, Budapest Főváros Önkormányzata

Koreográfus: Eryk Makohon
Előadják: A Közép-Európa Táncszínház táncművészei

Online Jegyvásárlás
Következő előadások