Onassis Cultural Centre: Dandelion  Onassis Cultural Centre: Dandelion  Onassis Cultural Centre: Dandelion  Onassis Cultural Centre: Dandelion  Onassis Cultural Centre: Dandelion

Onassis Cultural Centre: Dandelion

A FLOW2 Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál keretében

"DANDELION" from Hannes Langolf on Vimeo.

A Dandelion egy elemi erővel ható produkció, amely a fizikalitás és a képiség összekapcsolásán keresztül mutatja meg az ember örökös vágyakozását a szabadság, az öröm, a boldogság után. Olyan történeteket hoz felszínre, amelyekben ráismerhetünk bizonytalanságainkra, az ismeretlentől való félelmeinkre és a mindennapi létezés szorongásaira, egy olyan világban, amely folyamatosan változik, és amelyben az emberi kapcsolatok egyre megfoghatatlanabbá válnak.

A produkció Hannes Langolf és Ermira Goro előadók közös rendezői debütjét is jelzi egyben, az első alkotói projektjük, amelyben a reális és az elvont közötti tér és a törékeny emberi történetek közötti kapcsolatokat mutatják be.

„Az előadáson keresztül szeretnénk újra rátalálni a korlátaink átlépéséből fakadó örömre, magára a próbálkozás gesztusára. Mindezt úgy elérni, hogy feltárjuk az emberi esendőség és gátlások belső forrásait. 

Fontos volt számunkra olyan közös felületet találni, melyen keresztül szabadon, nyílt szívvel és lélekkel tudunk kísérletezni és egymásra hangolódni. Mindketten úgy tekintettünk a projektre, mint egy közös alkotóműhelyre, amely a saját és az előadók történeteiből születik meg.
Olyan világban élünk, ahol az emberi kapcsolatok és a belső érzékenység kialakítására szánt idő és türelem egyre fontosabbá válnak. Csak úgy lépheted át a határaid, úgy lehetsz igazán önmagad, ha a m(M)ásikhoz is őszintén kapcsolódsz. Így talán sikerülhet megtapasztalni az élet szebbik oldalát.” (Hannes Langolf és Ermira Goro)

Koncepció, rendezés: Hannes Langolf, Ermira Goro
Koreográfia: Hannes Langolf, Ermira Goro és az előadók 
Díszlet, jelmez: Christos Delidimos
Zeneszerző: Coti K. 
Fénytervező: Richard Godin  
Fénytechnikus: James Bentley 
Produkciós vezető: Konstantinos Sakkas
Production Toured by: Delta Pi
Előadók: Hannes Langolf, Ermira Goro, Rafael Pardillo, Alexandros Stavropoulos, Dimitra Mertzani, Antonis Stamopoulos, Dimitris Karageorgos

Hannes Langolf Londonban élő színházi előadó és táncművész. Művészi pályája során együttműködött olyan alkotókkal mint William Forsythe, Angelin Preljocaj, Wayne McGregor, Akram Khan, Fabulous Beat Dance Színház és Punchdrunk. 2007-2016 között a DV8 Physical Theatre tagja. 2014-2016 között a DV8 kreatív munkatársa és a JOHN c. legújabb produkciójuk címszereplője. Koreográfusként a Müncheni Táncfesztivállal valamint a Susanne Linke Társulattal is dolgozott. 2015-ben a londoni Hospital Club „Nagy Britannia 100 legbefolyásosabb és legkreatívabb embere” listájára is felkerült.
Bővebben: www.hanneslangolf.com

Ermira Goro táncművész folyamatosan kísérletezik, új kifejezési lehetőségeket keresve. 2007-2016 között a DV8 Physical Theatre tagja. Koreográfusként olyan helyeken mutattott be mint Judson Church, Hellenic Cosmos Cultural Centre, Joyce Soho, Theatre Hora, Semio Theatre, PS 122, Dock11 Theatre, Danspace Project, Galapagos Art Space, Apollon Theatre, Sixrono Theatre, Benaki Museum and Athens & Epidaurus Festival.
Bőveben: www.ermiragoro.com

Onassis Cultural Centre - Athens
Az Onassis Kulturális Centrum egy 2010-ben létrejött alkotói és befogadói művészeti tér, olyan rendezvényhelyszín, amely minden művészeti ág iránt nyitott, legyen az színház, tánc, zene, mozi, irodalom, vizuális művészetek illetve egyéb hibrid műfajok. Továbbá támogatja a kortárs művészeti kiállításokat, a görög művészek külföldi kiszállásait, nemzetközi együttműkődési kapcsolatok kialakítását; a művészet, tudomány és társadalom viszonyának feltérképezését illetve oktatási programjain keresztül biztosítja a „lifelong learning” lehetőségét minden korosztály számára. A kultrúcentrum része az Alexander S. Onassis Közhasznú Alapítványnak.
Bővebben: www.sgt.gr

 

 

 

 

Delta Pi 
A Delta Pi egy athéni, 2006-ban létrejött produkciós, művészeti és menedzsment tevékenységekkel foglalkozó vállalkozás, amely kultúrák közötti, együttműködési projekteket támogat az Európai Unióban, a Mediterrán térségben illetve a világ bármely részében. Tevékenységei során elsődleges szempontnak tekinti az előadó- és vizuális művészetek kortárs megközelítését, kifejezési módjait. Célja a közös alkotói folyamat szorgalmazása, a különböző kultúrák közötti párbeszéd kialakítása a művészi, alkotói szférán keresztül.
Bővebben: www.delta-pi.org

Online Jegyvásárlás
Következő előadások