Nagybányán és Craiován folytatja az M Studio a nemzeti mobilitási turnét

Október 7 – 13. között zajlik Sepsiszentgyörgyön az a tánc menedzsment workshop, amely az M Studio szervezésében, a Beyond Fronta@: Bridging Periphery Creative Europe (2023-2026) projekt keretében valósul meg. Az ötnapos szakmai képzésen a résztvevők nemzetközileg elismert szakemberektől tanulhatnak: Szabó György, a Trafó Kortárs Művészetek Háza menedzsere (Magyarország), Mirna Zagar, a zágrábi Dance Week Fesztivál igazgatója valamint Simona Deaconescu koreográfus, a Tangaj Collective alapítója.

A projekt partnerei: Közép Európa Táncszínház – CEDT (Magyarország), BUNKER Kortárs Művészeti Tér (Szlovénia), Vitlycke – Kortárs Előadó Tér (Svédország), HIPP – Horvátországi Tánc és Mozgás Intézet (Horvátország), Krakkói Táncszínház (Lengyelország).

Október 14-én a Tamási Áron Színház Miniévadának keretében, 15-én pedig az Andrei Mureșanu Színház szervezésében sorra kerülő D-butan-T Fesztiválon játssza a társulat a Fren_Ák koreográfiájában készült romeo@julia.com előadást. Október 29-én a gyergyószentmiklósi Nemzetiségi Színházi Kollokvium keretében játsszák az Are we human or are we dancers? produkciót, november 3-én pedig Temesváron, a DINAM – Stagiunea de dans contemporan meghívottjaként mutatják be a Fehér Ferenc koreográfiájában készült Pappa mia előadást.

A Román Nemzeti Kulturális Alap (Administrația Fondului Cultural Național – AFCN) támogatásában folytatja az M Studio azt az országos turnét, amelynek keretében 3 fiatal hazai koreográfus előadásait mutatják be olyan városokban, ahol nincsenek kortárs táncszínházi produkciók. Nagybányán, az eXcentric dance team(s) Fesztivál keretében, október 20-án a Pam param (koreográfus Andrea Gavriliu), 21-én az Are we human or are we dancers? (koreográfus Ioana Marchidan) és 22-én A lecke (koreográfus Arcadie Rusu) előadásokat mutatják be. November 1-jén Craiovára térnek vissza a Pam param előadással, amelyet a Marin Sorescu Színházban játszik majd a társulat.

Az őszi utazások sorát egy litvániai fellépéssel zárja az M Studio: november 10-15. között Alytusban, a COM•MEDIA Nemzetközi Színházi Fesztivál XII. kiadásán vesznek részt a Lift produkcióval, melynek a 2018-as bemutatója óta ez a huszonkettedik nemzetközi meghívása.

Online Jegyvásárlás
Következő előadások
2024. április 23. 20:30 óra
FIRE FLOW / Főtér (Szent György Napok)