LIFT-tel a világ körül

A budapesti független alkotó, Fehér Ferenc koreográfiájában készült LIFT egy nemzetközi sikersztorivá vált az M Studio történetében. Az előadás 2018-as bemutatója óta számtalan nemzetközileg elismert tánc-és színházfesztiválra kapott meghívást, a produkció 4 kontinenst járt be 4 év alatt, Iránban 2 alkalommal (Tabriz, Teherán) lépett fel a társulat, továbbá Mainzban (Németország), Plovdivban (Bulgária), Svetvinčenat-ban (Horvátország), Szczecinben (Lengyelország) is bemutatták a produkciót. Tavaly a Dominikai Köztársaságban, az Edanco – Festival Internacional De Danza Contemporanea fesztiválon vett részt az előadás, idén október – november periódusban pedig az örményországi High Fest International Performing Arts Festival (Yerevan), a portugáliai Quinzena de Dança de Almada (Almada) fesztivál valamint a marokkói  Blanc’Art fesztivál meghívottja volt az társulat.

Az iráni és lengyelországi díjak után (Tabrizból a legjobb előadás díjat, Szczecinből pedig a fesztivál különdíját hozta el a LIFT csapat) Marokkóban 3 díjat nyert az előadás, a legjobb szcenográfia, a legjobb rendezés és a legjobb előadás díjával tért haza a LIFT-csapat. A társulat köszönetét szeretné kifejezni Maria Ciobanu, Románia marokkói nagykövetének illetve Cătălina-Iuliana Pînzariu konzulnak, akik szívélyesen fogadták a csapatot és ünnepélyes keretek között adták a díjakat.

A Lift előadás nemzetközi sikere által a társulat egy fontos célkitűzése valósul meg: világszerte betekintést nyújtani Sepsiszentgyörgy sokszínű kulturális kínálatába.

Online Jegyvásárlás
Következő előadások