Krakkóba utazik az M Studio

Április 7-én, a Tadeusz Kantor életművét dokumentáló Cricoteka Múzeumban mutatja be a társulat a LIFT produkciót. Tadeusz Kantor legendás lengyel színházrendező 1980-ban hozta létre a Cricoteka intézményt, amely a Cricot 2 színházi társulat székhelye volt. Jelenleg, a rendező színházi hagyatékát őrző múzeumi tér mellett a Krakkói Táncszínháznak is otthont ad az épület.

A LIFT produkciót a Krakkói Táncszínház szervezésében sorra kerülő ROLLERCOASTER kortárs táncfesztivál keretében játssza a társulat. Lengyelország legnagyobb kortárs táncfesztiválja több mint 100 programpontot foglal magába.

A Krakkói Táncszínház 2008 óta működik egyesületként. Az Eryk Makohon kezdeményezésében alakult társulat Krakkó és Lengyelország egyik legaktívabb kortárs tánc társulata.

A vendégjáték az Európai Unió által támogatott Beyond Front@: Bridging Periphery 2023-2026 nemzetközi projekt keretében valósul meg, amelyben az M Studio és a Krakkói Táncszínház mellett a magyarországi Közép-Európa Táncszínház, a szlovéniai Bunker, a horvátországi HIPP és a svédországi Vitlycke Előadóművészeti Központ is részt vesz.

Online Jegyvásárlás
Következő előadások