Jóemberek bemutatóra készülünk!


A Jóemberek a harmadik nagyobb horderejű rendezésed. Milyen tapasztalat volt az M Studióval való közös munka? 

Az én világom inkább a tánc műfajához áll közel, de a határok mára már annyira elmosódtak, hogy nem ezen van a lényeg, hanem, hogy amit csinálunk, érvényes-e vagy sem. Ha a fizikai oldalát vesszük, akkor fontos kiemelnem, hogy nagyon sokat dolgozom központból (a medence körüli része a testnek), mert az ebből kiinduló mozdulatrendszer áll a legközelebb a számomra elementáris ősi erőhöz. Az ősi energiák megragadása foglalkoztat a leginkább. Ebből a szempontból is izgalmas tapasztalat volt az M Studióval való közös munka. Amikor megérkeztem a társulathoz, tréningeket tartottam, próbáltam közelebb hozni őket ahhoz, ami számomra lényegi.
 


 

Hogyan tudnád körülírni azt az érzésvilágot, ami az előadásban megjelenő szereplőket jellemzi?

Itt emberek vannak. Az előadás emberek találkozása egymással. Ezek a találkozások különbözőképpen csapódnak le bennük, szépítik vagy torzítják őket. Fellépnek egy útra, kilépnek a komfortzónájukból, és azt mondják, oké, ha egyedül nem megy, akkor majd megy mással. Mi ezekben a találkozásokban keresgéltük egymást, magunkat. A díszlettel is azt a kérdést hangsúlyozom, hogy egy élet, egy út vajon hogyan fér össze a másik emberével, mindeközben hogyan maradok önmagam, hogyan marad meg a gyermeki tisztaságom, ami maga az öröm. És mi történik akkor, ha bezárkózunk? Saját rólóinkat lehúzva élünk tovább?
 

Hogyan tudja a test és a mozgás kifejezni ezeket az érzéseket?

Pontosan azt fogja meg szerintem a mozgás, amit talán nem is lehet szóban elmondani. Ha ráteszem a válladra a kezem, az nem egy egyértelmű jel, hanem egy érzet. Egy olyan kontaktus, két ember közötti történés, amit  a néző, még ha nem is ért meg teljesen, de biztosan érzékel. Nem az a fontos, hogy egy adott mozdulatsor mit akar konkrétan elmondani, hanem, hogy egy olyan feszültséget generáljon a színészben, ami a következő jelenetben eljuttatja őt egy teljesen más állapotba. Érzetekkel találkozunk, amelyek konkrétan nem dekódolhatók. 

 

 

Online Jegyvásárlás
Következő előadások