HamletHamletHamletHamletHamletHamlet

Hamlet

W. Shakespeare drámájának fizikai színházi adaptációja

A lehetetlennel határos vállalkozás a Hamletbol mozgásszínházi eloadást csinálni. A Hamletet oly mértékben a szavak uralják, hogy a legvégso pontig még a cselekvések és hanem cselekvések is nyelvi formát öltenek benne. A szó a szereplok számára a világra, önmagukra való rákérdezés formája. A szavak a másik kifürkészésének, befolyásolásának, provokálásának eszközei is Shakespeare darabjában ugyanis minden szó, szó szó… 

Meg kellett küzdjünk azért, hogy le tudjunk mondani arról a (több) világnyi teljességrol, amelyet a Shakespeare darab magába zár. A mi eloadásunkban nem beszélnek egymással a szereplok. Nem a mufaj „némasága” miatt, hanem mert szerettük volna a szereplok indulatait, szándékait a szavak kimondása elotti és utáni állapotban megmutatni. Amikor még nem tudják, hogy mit fognak mondani, vagy akkor, amikor már szeretnék elrejteni, eltusolni, meg nem történtté tenni, amit kimondtak.

Ma Hamlet világában élünk. A hatalomba és az érvényesülésbe tíz körömmel kapaszkodók korában, amikor a vihar erejét csak növeli a süllyedo hajón egymás ellen küzdok tombolása. S eközben szembesülünk azokkal a pillanatokkal, amelyeket saját morális térképünk alapján elsosorban elviselünk ahelyett, hogy szembemennénk velük.

Hamlet útja a szándék megszületésének útja. Hamlet mi vagyunk. Az észlelés, a megdöbbenés, s a felnotté válás egyedi, s egyszeri feltárulásának viseloi. A Hamlet stációtörténet. Az út története, amelyben valaki alkalmassá válik arra, hogy a dolgok beteljesülhessenek általa, hogy eszköze lehessen a kizökkent ido helyreállításának. Hamlet nem hos. Hamlet ember. Az egyetlen. Hamlet mi vagyunk.
A mi Hamletünk az M Studio öt évadnyi történetének fontos és komoly eseménye.

Uray Péter

SzínészekBajkó László - Sírásó, Horatio, Rosencrantz
Dávid Attila Péter - Hamlet
Fehérvári Péter - Laertes, Guilenstern
Györgyjakab András - Laertes, Guildenstern
Györgyjakab Enikő - Ophelia
Molnár Margit - Ophelia
Polgár Emília - Gertrud
Szekrényes László - Claudius
Veres Nagy Attila - Polonius, Fortinbras
RendezőUray Péter
DramaturgSándor L. István
Díszlet, jelmezCarmencita Brojboiu
ZeneszerzőOrbán Ferenc
HangtechnikusBong Szabolcs
FénytechnikusSzabó Huba
ÜgyelőTasnádi Kinga
Öltöztető, kellékesBoth Melinda
HamletHamletHamletHamletHamletHamlet
Online Jegyvásárlás
Következő előadások