Gergye Krisztián Társulat: AukcióGergye Krisztián Társulat: AukcióGergye Krisztián Társulat: AukcióGergye Krisztián Társulat: AukcióGergye Krisztián Társulat: AukcióGergye Krisztián Társulat: Aukció

Gergye Krisztián Társulat: Aukció

A FLOW2 Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál keretében

„name” egy ismeretlen anonim képzőművész, kinek ecsete a táncos, vászna a színpadi tér. Koncepciójában a táncelőadás és annak minden tényezője csak ürügy és eszköz. Színpadi előadók személyisége mögé bújva végső célja a személytelenség maximumában alkotott legszemélyesebb felmutatása, a tettes nyomainak kisajátítása, és a mindenkori értékítéletektől való függetlenség megőrzése. Anonimitása teljes körű. Alkotói vágya örök.

Az AUKCIÓ egy olyan, önmagában is érvényes, táncként és színházi jelenlétként is értelmezhető fizikai tevékenységet helyez a figyelem középpontjába, amelynek végső célja egy festészeti alkotás megvalósítása, ami élő képzőművészeti gesztussorként értelmezi a színpadi cselekményt. Az előadás során születő festmények egy aukció keretében  „kiállításra“ és „eladásra“ is kerülnek az este folyamán. Azok, a késznek kikiáltott képek pedig, amelyek nem találnak gazdára, azonnal megsemmisülnek. 

Az előadás számtalan hazai és nemzetközi fesztiválon szerepelt: I. Hungarian Contemporary dance Festiva (Berlin,2014), dunaPart III, Hungarian Showcase (Trafó Budapest, 2015), dance.movement.theater International Festival (Gyergyószentmiklós, 2015), Fringe OZORA (Ozora, 2015), One Actor International Festival (Cheb, 2015), Kassai Táncnapok (Kassa, 2016), ArtPlacc Tihany (Tihany, 2016), Art Capital - Művészet Malom (Szentendre, 2017), MODEM Táncfesztivál (Debrecen, 2017), Latvian National Museum of Art  (Riga, 2017).

Képzőművész / koncepció: "name"
Koreográfus, előadó: Gergye Krisztián
Zene: Bella Máté / Éj monológja 
Jelmez: Béres Móni
Smink, maszk, kellék: Károlyi Balázs
Díszlet: Kicska Miklós
Produkciós asszisztens: Bogdán Zenkő, Kiss Réka Judit
Produkciós menedzser: Huszár Sylvia
Produkciós vezető: Gáspár Anna

Gergye Krisztián
Gergye Krisztián a magyar kortárs színház és táncművészet kiemelt képviselője. A hagyományt a modern formanyelvvel ötvözve hozta létre sajátos tánc- és mozgásnyelvét. Színes egyéniség, aki táncos-koreográfus és színész-rendezőként is mindig a legtisztább és legegyértelműbb megfogalmazási módokat kutatja alkotásaiban. Azt a műfajt részesíti előnyben, amely leginkább megfelel a mű elemzésének, a gondolatnak. Azt a formát választja, amelyben a gondolat adekvátan jelenik meg. Táncosként és koreográfusként fellépett majdnem minden ismert magyar tánc társulattal, bemutatót tartott minden ismert hazai táncszínházban és helyszínen. Társulata a műfaji korlátokat áttörő különleges színházi nyelvével, - amely eredeti formában ötvözi a tánc, a zene és a képzőművészet elemeit - a legmagasabb művészi színvonalon képviseli a hazai kortárs színházat itthon és külföldön. 2014-től projekttársulati keretekben a művészeti műfajok közötti párbeszéd lehetőségeit kutatja és hoz létre műfaj-független, de a kortárs táncművészetet mindig kiemelt pozícióban kezelő interdiszciplináris előadásait.

 

Online Jegyvásárlás
Következő előadások