Frenák Pál Társulat: LUTTE Frenák Pál Társulat: LUTTE Frenák Pál Társulat: LUTTE Frenák Pál Társulat: LUTTE Frenák Pál Társulat: LUTTE

Frenák Pál Társulat: LUTTE

A FLOW2 Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál keretében

Compagnie Pal Frenak: LUTTE (2016) from CIE Pal Frenak on Vimeo.

A Frenák Pál Társulat új előadásában tükröződő, fehér szőnyeg jelöli ki a szembenézés, a tánc, pontosabban a küzdelem terét – a küzdő felek pedig egyszerre ütköznek össze egymással és önmagukkal. Hol saját törékenységük, hol saját állati ösztöneik, hol a külvilág végtelen agressziója ellen harcolnak... a küzdelemben saját magukon kerekednek felül és saját magukkal szemben maradnak alul. A skandináv mitológia letisztultságából, az izlandi sagák motívumaiból és a harcművészetek (cselgáncs, ökölvívás, glima) brutális erejéből, formanyelvéből egyaránt inspirációt merítő LUTTE fontos darab a társulat életében.

“Úgy vélem, hogy a jelenkori társadalmi helyzet beszorítja az embert az örökös harc állapotába.(...) Sokat foglalkoztam az utóbbi 10 évben a hatalom és a test viszonyával, a testtel, ami olyan sokszor a visszaélés vagy a hatalomgyakorlás eszköze. Ez a tematika részben megjelenik a Lutte-ben is. Pórázon tartjuk a többieket, amíg kiszolgálnak minket, simogatunk, de abban a pillanatban, hogy kicsit mozdulnak, mennének, visszarántjuk őket, mondván csak annyit tehetsz, amennyit engedek. Az elfogadás, a befogadás, a térfoglalás általános problémáit hozzuk felszínre. - vallja Frenák Pál egy interjúban.

Előadók: Esterházy Fanni, Halász Gábor, Keresztes Patrik, Eoin MacDonncha, Maurer Milán, Várnagy Kristóf
Koncepció és koreográfia:Frenák Pál
Koreográfusi asszisztens:Várnagy Kristóf
Kulturtörténeti konzultáns: Dunajcsik Mátyás
Zeneszerző: Gryllus Ábris
Fény: Márton János
Hang: Hajas Attila
Alpintechnika, színpad: Zoltai György
Jelmez: Márton Richárd

Online Jegyvásárlás
Következő előadások