Frenák Pál rendezésében készül a legújabb produkciónk


Elkezdődtek a legújabb produkciónk próbái Frenák Pál francia - magyar koreográfus rendezésében. Az alkotó társulata egyik színészével, Maurer Milánnal érkezett Sepsiszentgyörgyre. 

Elmondása szerint az előadás részben a dán Dogma-rendező, Thomas Vintenberg Születésnap című filmjéből és David Eldrige Az ünnep című drámájából merít inspirációt, ugyanakkor ez alkalommal is elszakad a filmes-színházi alapanyagtól, hogy a maga absztrakt módján az ünnepi ceremóniák mögötti hús-vér valóságról, az elhallgatott és a kimondhatatlan minőségéről, az emberi viszonyok különös világáról beszéljen és a felszín alatti feszültségből építse fel a produkció szövetét. A sajátos Frenák-mozgásrendszer és a jelnyelv elemeiből épülő koreográfia mélyen figyelve épít a produkcióban szereplő előadók személyiségére, karakterére, saját személyes történeteire.

 


Frenák pál a nyolcvanas évektől kezdődően Párizsban és Budapesten él és dolgozik párhuzamosan. Mindkét országban emblematikus alkotó. A klasszikus és modern technikákkal egyaránt élő társulat egyedi stílust és táncnyelvet alakított ki, egyik legfontosabb ismertetőjegye a mimika, a jelnyelv és a különféle mozdulatművészeti formák és mozgásnyelvek használata lett, merítve a kortárs design és divat, az építészet, a kortárs zene és cirkusz műfajából is.

Az előadás bemutatójára a 2017/2018-as évad elején kerül sor.

 

Online Jegyvásárlás
Következő előadások