FreeFreeFreeFreeFreeFreeFreeFree

Free

Dürrenmatt őrültjeinek Igazsága

A FREE azt mutatja be, hogy juthat el az ember oda, hogy elveszítse az “ép” eszét. Dürrenmatt őrültjeinek Igazsága így hangzik: senki sem ártatlan, bárkire rábizonyítható egy bűntény.
Eljön a nap, amikor valaki arra késztet, hogy elmeséljük az életünket. És amikor az életünkről mesélünk, a effektív emlékezet fikciókat teremt. Azt hisszük, hogy mindent elmondunk., amit el kell mondanunk, valójában azonban csak azt mondjuk el, amit önmagunknak is képesek vagyunk bevallani. Ez történik Alfredo Trappsal Dürrenmatt képzeletbeli hősével is: egy napon a gépkocsi mellyel utazik csütörtököt mond, s neki idegenek házában kell éjszakáznia. Olyan idegenek közt, akik olyan barátoknak bizonyulnak, amilyenekkel Traps soha életében nem találkozott. Mert csak az igazi barátok segíthetnek abban, hogy beismerd azt, amit egymagad nem volnál képes beismerni: életed legszörnyűségesebb bűntettét.
Ha meg akarják tudni, milyen az, ha valaki felfedez a saját életében egy effajta tettet, lépjenek be abba a játékba, melyet a Háromszék Táncegyüttes Mozgásszínház műhelye a FREE című előadásban rekonstruál az önök számára: a bíróságosdiba – az őrület diadaláról szóló nagy játszmába.
A FREE olyan színházi koprodukció, mely Uray Péter (PANBORO Budapesti Mozgásszínház) ama álmából született, hogy a sepsiszentgyörgyi Háromszék Társulatát a szövegszínház világába csábítsa. Ebben az értelemben Uray Péter a Háromszék Társulata mellett egy olyan fiatal színészekből álló csapatot alakított ki, melynek tagjai Kolozsváron és Marosvásárhelyen végeztek. A Háromszék Táncegyüttes tagjai – Dávid Péter, Nagy Attila, Szekrényes László, Téglás István mellett – a produkcióban részt vesz a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureşanu Színház két művésze, Sebastian Marina és Fatma Mohamed is.
RendezőFlorin Vidamski
DramaturgNina Țânțar
Díszlet, jelmezBagoly Zsuzsanna
HangtechnikusBong Szabolcs
FénytechnikusSzabó Huba
ÜgyelőTasnádi Kinga
Öltöztető, kellékesBoth Melinda
FreeFreeFreeFreeFreeFreeFreeFree
Online Jegyvásárlás
Következő előadások