Eseménydús nyári szünet az M Studionál


Projektekben és alkotómunkában gazdag az idei nyár a csapatunk tagjai számára. Elkezdődtek a próbák Frenák Pál vezetésével, szabadtéri lovas nagyprodukcióban közreműködünk, továbbá egy törökországi projektben is részt veszünk.
 

Frenák Pál rendezésében készül a következő évadunk első bemutatója, csapatunk már június folyamán elkezdett dolgozni a neves rendező-koreográfussal. A To_R című táncelőadást 2017. novemberében mutatjuk be a Flow Fesztivál második kiadásán. Mindkét esemény a Romániai Nemzeti Kulturális Alap (AFCN – Administrația Fondului Cultural Național) támogatásával jön létre.
 


 

Társulatunk négy tagja közreműködik A csillagösvény népe című szabadtéri táncos-lovas nagyprodukcióban, melynek bemutatója a Székely Vágta keretében lesz július 15-én, az Óriáspince-tetőn.

Ezt követően a Tandem Turkey elnevezésű nemzetközi együttműködési programban vesznek részt: az M Studio, a Moira Kulturális és Ifjúsági Egyesület valamint az isztambuli Karakütü Egyesület közös szervezésében valósul meg a Looking At/For The Invisibles (A Láthatatlanok keresése – szabad fordítás) című utcaszínházi projekt. A Tandem projekt célja, hogy az utcán, az emberek között, a színház eszközeivel hozzanak felszínre elhallgatott témákat, mutassanak be emberi sorsokat.

Az együttműködés két részben valósul meg: július 17-22. között a sepsiszentgyörgyi csapat Isztambulba utazik, ahol ottani szociális témákat „visznek színre”: migráció, deportálás, határképzés emberek között, örmény örökség a török kultúrában, a török színház sajátosságai. A kiszállás során egy mozgásszínházi workshopra is sor kerül. A projekt második felvonása szeptemberben valósul meg, amikor a török csapat érkezik Sepsiszentgyögyre és az előzetesen feldolgozott témák helyi megközelítését vizsgálják utcai performanszok keretében.

Minden kedves nézőnknek élménydús nyarat kívánunk! 

Online Jegyvásárlás
Következő előadások