Elkezdődött az M Studio 12. évada

Gazdag és változatos programokat tervezünk a 2017/2018-as évadra is. Az évad folyamán három új produkciót mutatunk be, sor kerül a Flow2 fesztiválra illetve turnék keretében új külföldi helyszíneken -, Szabadkán, Kassán és Pozsonyban - is bemutatkozunk.

Az első bemutató Frenák Pál rendezésében és koreográfiájában készül, társulatunk első alkalommal dolgozhat együtt a számos magyar és nemzetközi díjjal kitüntetett francia-magyar koreográfussal. A To_R c. produkció a felszín alatti feszültségből építkezve az emberi viszonyok különös világáról, az elhallgatott és a kimondhatatlan minőségéről beszél. A sajátos Frenák-mozgásrendszer és a jelnyelv elemeiből épülő koreográfia ugyanakkor mélyen figyelve épít az előadásban részt vevő előadók személyiségére, karakterére, saját személyes történeteire. A To_R bemutatójára a Flow2 fesztivál nyitónapján, november 22-én kerül sor. 

November 22-26. között második alkalommal kerül megrendezésre a Flow fesztivál Sepsiszentgyörgyön. A régióban egyedülálló rendezvény gondolata azzal a céllal született meg 2015-ben, hogy kiemelkedő mozgásszínházi előadások által betekintést nyújtson a kortárs európai tánc- és mozgásművészet különböző irányzataiba. Az idei fesztivál alapkoncepciójában a mozgás és a vizualitás kapcsolatát ragadja meg, olyan előadásokat láthat a közönség, amelyek a tánc és más műfajok határán „mozognak”. A fesztivál programjában öt meghívott előadás, egy saját produkció és egy kiállítás is helyet kap.

Az évad második bemutatóját Lift címmel Fehér Ferenc jegyzi, aki negyedik alkalommal dolgozik a társulattal. A Kampf, a Személyazonosság és A Jó, a Rossz és a K**va Anyád c. előadások után Fehér Ferenc most a lift szűk, zárt terének mozgásszínházi felfedezésére tesz kísérletet. A produkciót 2018. februárjában mutatjuk be. 

A harmadik előadás szintén egy visszatérő alkotó, Barta Dóra rendezésében és koreográfiájában készül, aki A per és a García Lorca háza c. nagysikerű produkciókat rendezte korábban társulatunknál. A 2018. márciusában bemutatásra kerülő Dance noir munkacímű előadásban egyéni hangon vizsgálja meg, hogy az ősi nőalak, a femme fatale hogyan bukkan fel újra a 21. században a divat és konzumvilág kulisszái mögött.

Online Jegyvásárlás
Következő előadások