DokkDokkDokkDokkDokkDokkDokkDokk

Dokk

Woyzeck

Georg Büchner Woyzeck c. műve nyomán

Az előadás G. Büchner „Woyzeck” c. műve alapján készült egy fizikai színházi formára kialakított forgatókönyv szerint. A 6 szereplőt megjelenítő produkció a náci emberkísérletek világát jeleníti meg szűk, belterjes környezetben. Az állandó megfigyelés, fizikai és érzelmi atrocitások, az éhség adta leállíthatatlan remegés, s a hajszoltság gerjesztésének képei szimbolikus mozgásszínházi eszközökön, illetve a fizikai színház lehetőségeit kereső, naturálisabb forma akcióin keresztül jelennek meg.

A kamaraszínházi produkció a testközeli helyzetek intimitása révén nagy lehetőséget biztosított a színészek számára, eszköztáruk minél szélesebb kibontására. A képi világ rusztikussága, az akusztikus elemek sokfélesége, a csönd telített jelenléte, a gesztusok szimbolikus gazdagsága, illetve a fizikai színházi akciók szélsőséges megoldásai a Dokk-ban újfajta színházi gondolkodás lehetőségét teremtették meg.
 
Az esztétizálás kikerülhetősége ebben a munkában vált igazán egyértelművé. Sikerült egységet teremteni a tánc-értékű mozgás- és fizikai megjelenítés és a klasszikus értelemben vett színészi jelenlét és képteremtő képesség lehetőségei között.
A munka során egy, a film-forgatókönyvekhez hasonló anyag alapján dolgoztunk, s a jelenetek felrakása is azt a képi fogalmazásmódot kereste, amit alapvetően egy tömör, lényegre törő, ugyanakkor erősen asszociatív megközelítés jellemez.
 
A bemutató időpontja: 2010. május 19.
SzínészekDávid Attila Péter - Woyzeck
Fehérvári Péter - Tamburmajor
Györgyjakab Enikő - Marie
Polgár Emília - Grätchen
Szekrényes László - Kapitány
Veres Nagy Attila - Ezredorvos
RendezőUray Péter
Díszlet, jelmezBagoly Zsuzsanna
DokkDokkDokkDokkDokkDokkDokkDokk
Online Jegyvásárlás
Következő előadások