Counterbody: Tangaj Dance

Counterbody: Tangaj Dance

COUNTERBODY by Tangaj Dance Collective (teaser) from Tangaj Dance on Vimeo.

A Tangaj Dance független alkotócsoport 2013-ban jött létre Bukarestben. A társulat változatos művészeti tevékenységet folytat, melyet az állandó innováció és interdiszciplinaritás jellemez.

A Counterbody egy táncot, installációt és zenét szervesen ötvöző előadás, melynek minden eleme egy folyamatos mozgásban lévő, egymással felcserélhető és párhuzamosan futó részecskeként működik. A produkciót létrehozó nyolc előadó egy folyékony, összefüggő ugyanakkor fragmentált testet hoz létre, mely a koreográfia fő irányvonalát adja. Az előadás tétje nem kevesebb, mint megmutatni az észlelés és érzékelés határait – érvényes filozófiai és tudományos szempontok alapján -, kísérletet tenni a  bemutatott realitás megértésére és befogadására.

Az előadás koreográfusa Simona Deaconescu, dramaturg és kurátori asszisztens Olivia Nițis, vizuális kompozíció Ciprian Ciuclea, light design Alexandros Raptis, zeneszerző Cătălin Crețu. Előadják: Alexandra Bălășoiu, Andreea Belu, Corina Mitrovici, Denis Bolborea, George Alexandru Pleșca, Georgeta Corca, Marian “Franke” Octavian, Simona Dabija.

A projekt partnerei a Kolozsvári Ecsetgyár Föderáció, a Moira Kulturális és Ifjúsági Egyesület, a FIX Színház Multimédia Központ, valamint a nagyváradi Szigligeti Színház.

Koprodukció: Centrul Național al Dansului București & Tangaj Collective.

Acest eveniment face parte din proiectul cultural Contracorpuri, un proiect cultural co-finanțat de AFCN-Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Online Jegyvásárlás
Következő előadások