A lecke - Iskolai emlékeket elevenít fel az M Studio új előadása

A Ioana Marchidan koreográfiájában készült Are we human or are we dancers? produkció után egy újabb fiatal bukaresti koreográfussal dolgozik együtt a társulat. Arcadie Rusu koreográfus és független alkotó a bukaresti Linotip – Centru Independent Coregrafic (Független Koreográfiai Központ) alapítója, a romániai független kortárs táncszcéna meghatározó alakja.

„A lecke produkció az iskolai élet néhány pillanatát eleveníti fel: vicces és stresszes helyzeteket, szép emlékeket és felkavaró pillanatokat. Olyan tanárokat, akik inspiráltak, és olyanokat, akiktől rettegtünk. Érzelmek és események ötvözete. Arra kérünk, hogy vedd fel az egyenruhádat, és vegyél részt egy meditációban – hagyd magad beleolvadni az Iskola Univerzumába, újra átélni annak hangulatát. Emlékezz a kréta csikorgására, az izgalmakra, amikor felállítottak felelni, emlékezz a félénk osztálytársra, aki az utolsó padban ült és virágot ajándékozott, a pörgős tornaórákra, ahol a csapatszellem számított a legjobban, és a fehérköpenyes kémia órákra” – emeli ki az alkotócsapat: Arcadie Rusu koreográfus, Alexandru Suciu zeneszerző és Yasmin Asan jelmez- és plakát tervező.

A bemutatót követően a társulat Bukarestbe utazik, április 30-án A lecke produkciót, május 1-én pedig az Are we human or are we dancers? előadást játsszák a Linotip Központban.

Az előadás bemutatójára a Szent György Napok keretében, április 26-án és 27-én a Háromszék Táncstúdióban kerül sor, 19 órától. Jegyek kaphatók a www.biletmaster.ro oldalon valamint a Központi Jegyirodában. Az előadás létrejöttét a Bethlen Gábor Alap támogatta.

Online Jegyvásárlás
Következő előadások
2022. május 31. 21:30 óra
PYRO / Főtér
2022. június 06. 19:00 óra
A lecke / Háromszék Táncstúdió
2022. június 11. 19:00 óra
Are we human or are we dancers? / Háromszék Táncstúdió