[FLOW2 - Day 5][FLOW2 - Day 5][FLOW2 - Day 5][FLOW2 - Day 5][FLOW2 - Day 5][FLOW2 - Day 5][FLOW2 - Day 5][FLOW2 - Day 5]

[FLOW2 - Day 5]

festánc

Mozdulatai határozottak, szögletesek, feszesek. Gergye Krisztián a táncművészek finomkodását mellőzve, fehér öltönyben lép a játéktér közepére. Gesztusaiban több karakter jut érvényre, összpontosul a katona, a légi-kísérő, vagy akár a karmester. Néha a zenét vezényeli, de legtöbbször a zene vezényeli őt: ugyanazon pillanatban mozgásművész és képzőművész; az Éj monológjának dallam-, ritmus- és hangulatvilága szerint alkot.

Ami az említett fehéret illeti – nem sokáig. Festeni kezd önmagára, majd a „színtérre” önmagával. Már lassan azt sem lehet tudni, hogy hol kezdődik az előadó és hol ér véget az absztrakt festmény. A táncnyelve szinte ürügyként szolgál a kép létrehozására.

Fokozatosan levet magáról minden ruhát. Ekkor kezd tudomást venni közönségéről: a meztelenség okán védtelenné válik, ezért az általános viszonyulása a zavarba-esettség kényelmetlensége, annak esetlen kezelése. Fehérből feketébe öltözik és megkezdődik a címhez visszacsatoló Aukció eseménye. A még meg nem száradt, négy részből álló (ÉJ-MO-NO-LÓG elnevezésű) festményt árverezi a közönség tagjai közt, fokozatosan emelkedő árajánlat licitálására szólítva a nézőket. Érdekes a behatárolt szerepkörök feloldódása, ahogyan a művészből önmagát menedzselő értékesítő, a közönségből pedig vásárló válik.

A művészet kiszolgáltatottságának megterhelő tényét Gergye Krisztián öniróniával, közvetlen humorral oldja fel. A festmények tényleges kifizetése viszont nem semmisül meg a viccelődésben. Hiába, a humor nem fedezi az előadás létrehozásának költségeit. 
Gergye Krisztián Társulata - Aukció
(György Emese)
---

Közönségtalálkozók

LUTTE - Compagnie Pal Frenak

Aki benne van az tudja, hogy hogyan válik reflexé magának az anyagnak a koordinálása.

Ha óvatoskodunk és úgy gondolunk a másikra, hogy nehogy valami baj legyen, akkor sokkal nagyobb az esélye.

Ez a szcenográfia meghozza a jelenlétét az egésznek. nem lehet rutinból dolgozni.

Én is szeretnék most már kicsit megújjulni és a színpad erre egy jó dolog.

Aukció - Gergye Krisztián Társulat

Egyre több jel kerül fel először a ruhára aztán a testre. s egyre jobban piszkolódik be.

Minek ezt a szép fehér inget összekoszolni?
Hát valahogy ki kell nézni

Vannak bizonyos archetipikus karakterek, amiket előhívok magamból.

Aztán van a középső rész, amikor hagyom, hogy teljen az idő.

Én nagyon élvezem ezt játszani. jól érzem magam közben.

Lehet érezni, hogy ez nem komolyanveendő. Nem egy absztrakt lila fing, mint amilyenek a kortárs táncelőadások szoktak lenni.

végszó:

Nem volt kritika ezen a fesztiválon. Az élmény és az öröm volt a lényeg. Az hogy beültünk a nézőtérre és csak szórakoztunk.
(Veres Kincső)

Online Jegyvásárlás
Következő előadások